'Scherpen kan er niet gaan staan, met alles wat er nu aankomt voor Ajax'

'Scherpen kan er niet gaan staan, met alles wat er nu aankomt voor Ajax'

08-02-2021 16:53
94

Fons Groenendijk vindt dat Maarten Stekelenburg de rest van dit seizoen het doel van Ajax moet verdedigen. De voormalig trainer van het beloftenelftal van de Amsterdammers denkt dat Kjell Scherpen er nog niet klaar voor is.

Groenendijk bekeek een paar wedstrijden van Jong Ajax en was niet bepaald onder de indruk. "Ik vind Scherpen op dit moment nog niet goed genoeg voor Ajax 1", zegt hij tijdens VI LIVE. "Het is nog geen rustpunt. Dat kan hij wel nog worden, maar dat moeten we ook nog maar zien. Op dit moment is hij dat zeker nog niet."

Daarmee wil de 56-jarige Leidenaar niet zeggen dat hij Scherpen geen goede doelman vindt. "Natuurlijk kan hij goed keepen en natuurlijk is het een groot talent. Bij Emmen heeft hij genoeg laten zien waardoor Ajax hem heeft willen halen. Maar zijn ontwikkeling is nu nog niet dusdanig goed dat ik vind dat hij er kan gaan staan, met alles wat er nu aankomt voor Ajax."

Dat de geschorste Andre Onana dan vervangen zal moeten worden door Stekelenburg, vindt Groenendijk geen ramp voor de Amsterdammers. "Ik ken Maarten goed van mijn Ajax-tijd en ik vind dat gewoon een prima keeper. In principe heeft hij alles en hij kan dit met zijn ervaring prima gaan invullen."