'Ontwikkelingen rond Onana: Ajax houdt situatie Cillessen in de gaten'

'Ontwikkelingen rond Onana: Ajax houdt situatie Cillessen in de gaten'

08-02-2021 18:25 Laatste update: 19:04
145

Ajax houdt Jasper Cillessen in de gaten. De sluitpost is een kandidaat om Andre Onana te vervangen, die voor een jaar geschorst is vanwege het overtreden van de dopingregels. Maar een eventuele transfer zou pas na de zomer plaats kunnen vinden. 

Dat meldt het lokale El Desmarque in Spanje. De geruchten dat Cillessen in beeld is bij Ajax, doen al enkele dagen de ronde. Maar nu wordt ook vanuit Spanje gemeld dat de 31-jarige sluitpost uit Nijmegen een optie is voor de club uit Amsterdam. Concreet is de belangstelling echter (nog) niet. Cillessen moet sowieso eerst herstellen van een blessure. Hij is op de weg terug. Dus Ajax kan hem op z'n vroegst pas ophalen in de zomer. Maarten Stekelenburg lijkt Onana voorlopig te gaan vervangen.

Cillessen was voor Ajax eerder al een kandidaat om Onana op te volgen, maar de Kameroense sluitpost besloot destijds in Amsterdam te blijven. El Desmarque schrijft dat Ajax Cillessen altijd is blijven volgen bij Valencia. 

Cillessen verliet Ajax in 2016 voor FC Barcelona, waar hij gehaald werd als tweede doelman. Sinds vorig jaar verdedigt hij het doel van Valencia. Vanwege een blessure is Cillessen nu de tweede sluitpost achter Jaume Domènech. Zijn contract loopt nog tot 2023.