Perez tipt Oranje-coach De Boer: 'Misschien hem als eerste spits meenemen'

Perez tipt Oranje-coach De Boer: 'Misschien hem als eerste spits meenemen'

08-02-2021 19:29 Laatste update: 09-02-2021 10:33
51

Kenneth Perez is van mening dat Wout Weghorst in maart een oproep voor het Nederlands elftal verdient. De spits scoort erop los bij Wolfsburg en volgens de ESPN-analist kan bondscoach Frank de Boer niet meer om hem heen.

Weghorst wist in zijn laatste zeven wedstrijden voor Wolfsburg acht keer het net te vinden. Perez begrijpt er niets van dat de spits niet of nauwelijks in beeld komt bij Oranje. "Bijzonder dat een speler die zoveel doelpunten maakt in de Bundesliga, een vrij goede competitie natuurlijk, niet of nauwelijks in beeld komt bij Oranje", vertelt Perez in Voetbalpraat van ESPN.

"Het is toch niet te verkopen dat de nummer drie op de topscorerslijst in Duitsland zich niet in de kijker speelt. En dat Luuk de Jong, die maar mondjesmaat speelt bij Sevilla, de voorkeur krijgt als pinchhitter?", vervolgt Perez. "Misschien kunnen we Weghorst wel als eerste spits meenemen. Dan kan Memphis Depay uitwijken naar een andere positie. Waarom zou Weghorst het niet een maandje mogen proberen?"

Perez verwacht dan ook niet dat De Boer Weghorst in maart wederom niet opneemt in de Oranje-selectie. "Dat zou ik heel erg raar vinden", sluit de analist af.