Blind baalt van Ajax-fout: 'Moeten maar zeggen dat het kan gebeuren'

Blind baalt van Ajax-fout: 'Moeten maar zeggen dat het kan gebeuren'

08-02-2021 20:59
63

Daley Blind baalt ervan dat Sébastien Haller niet ingeschreven is voor de Europa League. De Ajax-routinier richt zich echter op zaken waar hij wél invloed op heeft en kijkt vooruit naar de bekerwedstrijd tegen PSV van aanstaande woensdag.

Vanwege een administratieve fout mag Haller niet in actie komen in de Europa League, tot teleurstelling van Blind. "Dat is een aderlating voor ons", vertelt hij in gesprek met ESPN. "We moeten maar zeggen dat het kan gebeuren. We moeten ons als selectie zijnde er niet teveel mee bezig zijn. We moeten de rug rechten en het gewoon laten zien op het veld."

Dat kan aanstaande woensdag, wanneer Ajax het opneemt tegen PSV in de KNVB Beker. Vorige maand speelden nam PSV een punt mee terug uit de Johan Cruijff Arena. "Ik denk dat wij na dat eerste half uur de wedstrijd gedomineerd hadden. Met dat gevoel willen we de wedstrijd weer ingaan. We zullen gewoon heel veel strijd moeten leveren."

In het bekertoernooi is er van alles mogelijk, weet ook Blind. "Dit blijven gewoon wel altijd wedstrijden op zich. Het is ook nog bekervoetbal. Dat geeft ook weer een andere dimensie eraan. Maar laat duidelijk zijn dat wij gewoon op ons best moeten zijn willen we winnen", sluit hij af.