Atlético Madrid incasseert dreun in laatste minuut, toch geen heldenrol Suárez

08-02-2021 22:53
32

Atlético Madrid heeft in extremis twee punten verspeeld in de Primera Division. Luis Suárez dacht tegen Celta de VIgo met twee goals de grote man te zijn, maar zag zijn heldenrol in rook opgaan: 2-2.

De ruime voorsprong op FC Barcelona en Real Madrid is voor een groot deel te danken aan Suárez, die afgelopen zomer is vertrokken bij Barcelona en in Madrid de ene na de andere goal maakt. De teller staat inmiddels op zestien doelpunten.

Ook tegen Celta was Suárez weer goud waard, al duurde het even voor hij zijn waarde kon tonen. Atlético moest in de achtervolging nadat Santi Mina Celta, met Renato Tapia in de basis, van dichtbij op 0-1 kopte. Het antwoord van Suárez volgde vlak voor rust. Marcos Llorente gaf de bal strak voor en de spits schoof zijn vijftiende treffer van het seizoen binnen.

En kort na de onderbreking scoorde Suárez wéér. Zijn tweede goal was bijna identiek aan de eerste vlak voor rust. Dat leek de winnende goal te worden voor Atlético, maar nadat José María Giménez verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien, maakte Facundo Ferreyra gelijk.

Door het gelijkspel is er geen man overboord bij Atlético. De voorsprong bedraagt nog altijd acht punten.