Derksen: 'Houding Lang werd door gearriveerde spelers Ajax niet zo geaccepteerd'

Derksen: 'Houding Lang werd door gearriveerde spelers Ajax niet zo geaccepteerd'

08-02-2021 23:45
73

Johan Derksen denkt dat Ajax zich flink achter de oren krabt nu Noa Lang als een raket gaat in België. Hij is bij Club Brugge de grote man en wordt zelfs al de beste speler van de Belgische competitie genoemd. Het Laatste Nieuws sprak Derksen over Lang.

"Bij Ajax is het verhaal zo dat Lang veel concurrentie had", zegt Derksen. "Terwijl hij 'het maniertje' over zich had. Het 'airtje' van 'ik ben een grote jongen'. Door de reeds gearriveerde spelers werd dat niet zo geaccepteerd. Je zag natuurlijk dat hij barstte van het talent. Het was gewoon een kwestie van tijd en dat is nu gebleken. Nu is hij in België in een warm bad terechtgekomen. Qua sfeer is het een feest – veel gemoedelijker en gezelliger dan in Nederland. Dat herinner ik me uit mijn tijd als journalist toen ik bij jullie kwam."

Het valt Derksen op dat naast Lang ook Ruud Vormer, Stefano Denswil en Bas Dost uitblinken in België. Hij noemt het 'een aanfluiting'. "Het is lachwekkend dat vier zéér bruikbare spelers voor de Nederlandse competitie in Brugge spelen. We kunnen niet concurreren met Engeland en Spanje, oké. Als we nu ook al door België afgetroefd worden, dan zijn we helemaal een Mickey Mouse-competitie geworden."

"Vormer, die heeft nu niet echt iets speciaals. Dat is gewoon een harde werker. Bas Dost daarentegen… Feyenoord scoort moeilijk, Ajax telde 22 miljoen euro neer voor Haller. Ik weet niet of Brugge hem een waanzinnig salaris betaalt, maar Dost zou net als Lang alvast niet misstaan bij de Nederlandse topclubs."