FC Twente dacht aan transfervrije Schöne: 'Zijn naam is gevallen'

FC Twente dacht aan transfervrije Schöne: 'Zijn naam is gevallen'

09-02-2021 09:07
65

Jan Streuer wijt de matige serie van FC Twente in 2021 aan de blessures van belangrijke basisspelers. De Tukkers dachten daarom aan de komst van de transfervrije Lasse Schöne, vertelt de technisch directeur aan TC Tubantia.

Twente wist zijn laatste zes Eredivisie-duels niet te winnen. "Het zit 'm in de personele problemen", verklaart Streur. "Geen ploeg kan het gemis van vier belangrijke basisspelers opvangen en wij dus ook niet", doelt hij op Jayden Oosterwolde, Wout Brama, Godfried Roemeratoe en Vaclav Cerny. "Ebuehi ontbrak ook nog even en tegen PSV was ook Gijs Smal er niet bij. Dat is gewoon teveel."

De naam van Schöne passeerde de revue in De Grolsch Veste. De Deen traint mee bij Ajax, nadat zijn contract bij Genoa werd ontbonden. "Zijn naam is gevallen toen het nog onduidelijk was hoe lang Brama er uit zou zijn", zegt Streuer. "Als je zo'n goede voetballer van 35 jaar haalt, moet hij ook spelen. Inmiddels weten we dat Brama en Roemeratoe weer snel terug komen en we hebben nog maar dertien duels te gaan. Je kunt nou eenmaal niet overal nieuwe spelers voor halen."

Daarbij moet Twente rekening houden met de onzekere situatie. "We moeten goed op het geld letten. Door corona hebben we grote verliezen. Dat heeft elke club, maar omdat wij het stadion in eigen beheer hebben, komt het bij ons extra aan", stelt Streuer, die Twente desondanks nog ziet meedoen om een plaatsje in de play-offs. "Met een complete selectie kunnen wij meedoen met clubs als Groningen en Heerenveen en strijden voor de plekken zeven en acht."