'Ik wil graag naar de Eredivisie, maar ik vind het belangrijker gelukkig te zijn'

'Ik wil graag naar de Eredivisie, maar ik vind het belangrijker gelukkig te zijn'

09-02-2021 11:09 Laatste update: 11:30
38

Robert Mühren leeft niet meer met grote revanchegevoelens na het mislopen van promotie naar de Eredivisie. Na de uitspraak van de rechter, die bepaalde dat de KNVB in zijn recht stond door promotie en degradatie te schrappen, schakelde de topschutter van SC Cambuur door.

"Ach... Ik was dat snel vergeten", reageert Mühren in een interview met Voetbal International. "Als een rechter gesproken heeft, is er niets meer aan te veranderen. (...) Als wij voor een wedstrijd in de kleedkamer zitten, zeggen we echt niet tegen elkaar: We zullen die gasten van de KNVB eens wat laten zien vandaag."

Wedden

Meer odds

Eredivisie-promotie is ook geen 'enorme drive', aldus Mühren. "Ik ben bijna 32 jaar, dan maakt het allemaal niet zoveel meer uit. Gezondheid en plezier zijn dan veel belangrijker dan het niveau waarop je acteert. Ik wil graag naar de Eredivisie, hoor. Als ik daar dan ben, ga ik er alles aan doen om er een stuk of vijftien te maken. En als het me niet lukt, zullen ze wel zeggen dat ik een Eerste Divisie-spits ben. Maakt mij niks uit."

De Cambuur-spits, die eerder voor AZ, Sparta en NAC Breda op het hoogste niveau speelde, staat dit seizoen op 21 goals in 21 wedstrijden. "Het zou fantastisch zijn als het me lukt in de Eredivisie te presteren, maar zo niet: geen man overboord. Ik vind het belangrijker gelukkig te zijn."