Doorbraak voor Drenthe in Spanje: 'Dit had ik moeten leren toen ik jonger was'

Doorbraak voor Drenthe in Spanje: 'Dit had ik moeten leren toen ik jonger was'

09-02-2021 12:48
29

Royston Drenthe is volmaakt gelukkig als speler van Racing Murcia. Afgelopen weekend maakte de 33-jarige Rotterdammer zijn eerste goal voor de Spaanse vierdeklasser.

Drenthe is zijn overtollige kilo's kwijt en bekroonde zijn eerste basisplaats met een goal tegen Lorca (0-3 overwinning). "Het is thuiskomen", zegt Drenthe bij het Algemeen Dagblad over zijn verhuizing naar Spanje. "Het was fijn om te starten en om dan meteen te scoren, dat is voor elke voetballer een boost."

Het was de eerste goal van Drenthe bij het in 2013 opgerichte Murcia, waar hij begin dit jaar een contract tekende. De enkelvoudig Oranje-international kwam over van Kozakken Boys. "Of het contrast groot is? Ik zal je eerlijk zeggen: er loopt zoveel kwaliteit rond, spelers van 37 of 38 jaar die fysiek op en top zijn."

"Ik leer hier veel dingen die ik had moeten leren toen ik jonger was", vervolgt Drenthe. "Ik besef nu dat ik bepaalde dingen op een laag pitje moet zetten om te kunnen presteren. Als je jezelf zo goed mogelijk probeert te profileren, dan gaat dat automatisch weer voor vreugde zorgen. Dat is wat bij mij gebeurt."

Racing Murcia komt uit in de Tercera Division, het vierde niveau van Spanje. De formatie van Drenthe staat op dit moment tweede in de groep en ligt op koers om naar het derde niveau te promoveren.