ADO neemt per direct afscheid van 'El Khayati-slachtoffer': 'Moeilijke knoop'

ADO neemt per direct afscheid van 'El Khayati-slachtoffer': 'Moeilijke knoop'

09-02-2021 13:18 Laatste update: 13:20
18

Transferactiviteit bij ADO Den Haag, ruim een week na het verstrijken van de deadline in Nederland. Samy Bourard verhuist per direct naar Hongarije.

Bourard heeft een contract getekend bij MOL Fehérvár FC, de huidige nummer twee van Hongarije. In de eerste seizoenshelft speelde de 24-jarige Belg negentien officiële wedstrijden voor ADO. De Haagse club nam hem afgelopen zomer transfervrij over van FC Eindhoven.

"Samy is een fantastische jongen, die we afgelopen zomer al snel aantrokken", reageert Martin Jol, hoofd van ADO's technisch hart, op het vertrek van Bourard. "Hij is een echte liefhebber en ademt voetbalplezier, maar heeft tegelijkertijd ook veel speeltijd nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen. Met de overstap naar Hongarije wil hij de kansen hierop vergroten."

Bourard kreeg groen licht voor een vertrek, omdat ADO inmiddels Nasser El Khayati heeft teruggehaald. "Bovendien kunnen we tevreden zijn met de gemaakte afspraken. Dat neemt niet weg dat het een moeilijke knoop was om door te hakken. We wensen Samy het beste in zijn verdere carrière."