PSV mist vier spelers tegen Ajax: 'We hebben geen perfecte voorbereiding'

PSV mist vier spelers tegen Ajax: 'We hebben geen perfecte voorbereiding'

09-02-2021 13:58
181

Roger Schmidt kan tegen Ajax geen beroep doen op Mario Götze, Cody Gakpo, Noni Madueke en Nick Viergever. Dat bevestigt de PSV-trainer op de persconferentie, daags voor de kraker in de kwartfinale van de KNVB Beker.

Götze en Gakpo misten de laatste wedstrijden van PSV door blessures en werden klaargestoomd voor de bekerwedstrijd tegen Ajax, maar zijn niet fit genoeg om in actie te komen. Schmidt neemt de aanvallers definitief niet mee naar Amsterdam. Ook Madueke en Viergever ontbreken.

Wedden

Meer odds

De wedstrijdselectie van PSV verandert dus niet. Of Schmidt iets gaat veranderen, is afwachten. De trainer wilde ook niet zeggen of doelman Lars Unnerstall na zijn glansrol in de vorige bekerronde tegen FC Volendam weer op de plek van Yvon Mvogo staat. "Daarover hebben we niks afgesproken", aldus Schmidt.

"De voorbereiding was kort", vervolgt de Duitse trainer. "We hebben tussen de wedstrijden niet kunnen trainen, dat was onmogelijk. Het was dus geen perfecte voorbereiding, maar het is een bijzondere tijd. We zullen klaar zijn voor een cupfight. We kunnen vertrouwen putten uit de goede wedstrijd van zaterdag (3-0 tegen FC Twente, red.)."