Koeman slaat terug: 'Het lijkt erop dat hij meer aandacht wil in de media'

Koeman slaat terug: 'Het lijkt erop dat hij meer aandacht wil in de media'

09-02-2021 14:12
21

Ronald Koeman geeft zijn selectie een tien voor de prestaties van de laatste weken. Hoewel niet altijd overtuigend, won FC Barcelona zijn laatste zes officiële duels. Dat terwijl de ziekenboeg overvol is. Ook voor het Copa del Rey-duel met Sevilla moet de Nederlander puzzelen.

"Het vertrouwen van het team is toegenomen, de concentratie is beter dan eerder. Dankzij onze trots komen we terug als we in de problemen verkeren", zegt Koeman in aanloop naar het bekertreffen van woensdag. "Je moet realistisch zijn, we missen heel belangrijke spelers. Ik geef het team daarom een tien op dit moment."

Koeman kan niet beschikken over Martin Braithwaite, Miralem Pjanic, Gerard Piqué, Sergi Roberto, Philippe Coutinho en Ansu Fati. Nu ook Sergiño Dest, die met hamstringklachten kampt, en Ronald Araújo zijn weggevallen, is de spoeling vooral achterin dun. Met Clément Lenglet, Samuel Umtiti en Óscar Mingueza heeft Barça nog drie centrale verdedigers, maar laatstgenoemde zal weer als rechtsback moeten opdraven.

Frenkie de Jong
Mogelijk moet Koeman noodgedwongen een beroep doen op Frenkie de Jong om de gaten achterin te dichten. Dat geniet echter niet de voorkeur. "Als we Frenkie opstellen als centrale verdediger, missen we iets op het middenveld. Maar we zullen het af moeten laten hangen van de tegenstander en onze tactiek. Als het kan zullen we een centrale verdediger opstellen, die gewend is daar te spelen."

Garcia
Koeman ging ook in op de kritiek van Olympique Lyon-trainer Rudi Garcia, die naar de Nederlandse trainer sneerde vanwege diens opmerkingen over Memphis Depay. "Het lijkt erop dat hij meer aandacht wil in de media. Voor mij is het niet belangrijk. Wij moeten ons voorbereiden op de wedstrijden tegen Sevilla en Alavés. Dinsdag spelen we in de Champions League tegen PSG."