Sms-anekdote Derksen: 'Nooit gereageerd, hij wist niet waar 't envelopje voor was'

Sms-anekdote Derksen: 'Nooit gereageerd, hij wist niet waar 't envelopje voor was'

09-02-2021 17:42 Laatste update: 17:58
30

Johan Derksen heeft in zijn tijd als Voetbal International-hoofdredacteur moeten wennen aan de opkomst van mobiele telefonie. De inmiddels 72-jarige Veronica Inside-analist had niet direct in de gaten wat de sms-functie inhield, vertellen Martijn Krabbendam en Michel van Egmond lachend in de Dick Voormekaar-podcast van het voetbalweekblad.

Krabbendam weet nog dat Derksen zich ooit op de redactie meldde met een vraag over zijn mobiele telefoon. "Dat was nog zo'n Nokia, daar wist hij zich natuurlijk helemaal geen raad mee", vertelt de Feyenoord-watcher van Voetbal International. "Kwam hij aan: eh jongens, jullie hebben toch wel verstand van zo'n mobiele telefoon? Nou ja, redelijk, zeiden we dan. Er staat hier zo'n envelopje rechtsboven, wat moet ik daar nou mee doen?"

Derksen bleek een groot aantal ongelezen sms'jes in zijn inbox te hebben. "Dan stond er zo'n sms'je van Henk Kesler (toenmalig directeur van de KNVB, red.): Johan, bel me onmiddellijk terug! En allerlei mensen uit de voetballerij die hem dringend moesten spreken. Maar daar had hij dus nooit op gereageerd, omdat hij niet wist waar het envelopje voor was", aldus Krabbendam.

Inmiddels heeft Derksen echter een inhaalslag gemaakt, vervolgt Van Egmond lachend. "Hij heeft nu een hele digitale radiostudio in zijn huis, man. Vanuit huis bedient hij al die oude rockers. Met die k*tmuziek, haha."