Onzekerheid over Heerenveen - Feyenoord: 'De KNVB eist een bespeelbaar veld'

Onzekerheid over Heerenveen - Feyenoord: 'De KNVB eist een bespeelbaar veld'

09-02-2021 18:12
61

Bij sc Heerenveen wordt er alles aan gedaan om donderdagavond tegen Feyenoord te kunnen spelen in het bekertoernooi. Groundsman Gertjan Hilarius doet zijn uiterste best, maar is ook bijzonder zenuwachtig.

De Friezen speelden afgelopen weekend al een thuiswedstrijd en moeten dus twee keer binnen zes dagen op hun hoofdveld voetballen. Dat veld kreeg al weinig tijd om te herstellen na een periode waarin veel wedstrijden gepland stond en het wordt nu ook nog eens geteisterd door de kou en de sneeuw. Het is nog niet duidelijk of de wedstrijd van donderdag doorgang kan vinden.

Hilarius doet er in ieder geval alles aan. "Ik heb met buikpijn in mijn maag rondgelopen", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "De KNVB eist een bespeelbaar veld en het eerste elftal bereidt zich voor op een belangrijke wedstrijd. Je werkt voor het team en dan wil je geen afgelasting op je geweten hebben."

Als de weervoorspellingen uitkomen, denkt de terreinknecht van Heerenveen dat het nog wel eens lastig kan worden om het veld speelklaar te krijgen. "Dat wordt nog spannend. -19 en aantrekkende wind? Ik vraag me af of de veldverwarming dat wel aan kan. Maar we hebben de veldverwarming omhoog geschroefd en de ene kant van het gras kleurt alweer groen. Ik heb goede hoop."