Van de Beek krijgt weer eens een basisplaats, ook De Ligt mag zich laten zien

Van de Beek krijgt weer eens een basisplaats, ook De Ligt mag zich laten zien

09-02-2021 19:47
29

Donny van de Beek heeft weer eens een basisplaats bij Manchester United. The Red Devils spelen in de vijfde ronde van de FA Cup in eigen huis tegen West Ham United en krijgen daarbij hulp van de middenvelder uit Nijkerkerveen. Matthijs de Ligt komt namens Juventus in actie.

Manager Ole Gunnar Solskjaer heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd voor de bekerwedstrijd tegen The Hammers, maar heeft niet zijn hele elftal omgegooid. Er is dus geen sprake van een B-keuze en dat zal Van de Beek, die dus weer eens mee mag doen, goed doen. De voormalig Ajacied wordt op het middenveld geassisteerd door Nemanja Matic en Fred.

Bruno Fernandes en Scott McTominay, twee spelers die normaal gesproken de voorkeur krijgen boven Van de Beek, zitten dinsdagavond op de bank. Verder herbergt de basiself van United de nodige grote namen. Zo staan Anthony Martial, Marcus Rashford en captain Harry Maguire gewoon aan de aftrap. Het bekertreffen met West Ham begint om 20.30 uur.

In Italië heeft De Ligt ook een basisplaats gekregen. Samen met Merih Demiral vormt hij het hart van de defensie van Juventus, dat het in het bekertoernooi opneemt tegen aartsrivaal Internazionale. De stopper uit Abcoude, die in de eerste wedstrijd tegen de Nerazzurri ook al speelde, verdedigt met zijn ploeg een 2-1 voorsprong.