Ajax wil de Arena kopen: 'Ze zijn niet bereid om goed met ons samen te werken'

Ajax wil de Arena kopen: 'Ze zijn niet bereid om goed met ons samen te werken'

09-02-2021 20:13 Laatste update: 22:57
257

Ajax wil de Johan Cruijff Arena gaan kopen. Dat schrijft De Telegraaf. Op dit moment betalen de Amsterdammers tien miljoen euro per jaar aan huur om in het stadion te mogen voetballen, maar algemeen directeur Edwin van der Sar wil dit gaan veranderen.

Het is Ajax al tijden een doorn in het oog dat het weinig te zeggen heeft over het stadion waarin het voetbalt. De club wil nu graag de grootste aandeelhouder worden om daarmee de aanval op de Europese top beter in te kunnen zetten. Daarnaast is Van der Sar niet tevreden over de samenwerking met de Arena. "De verstandhouding is het afgelopen jaar verder verslechterd", tekent De Telegraaf op uit zijn mond.

De algemeen directeur van Ajax denkt juist dat zijn club het financieel noodlijdende stadion kan helpen. "De Arena is niet bereid om goed samen te werken, maar een meerderheid voor Ajax zou een oplossing voor de financiële en operationele problemen kunnen bieden. Op diverse vlakken zal de ArenA een andere houding moeten aannemen tegenover Ajax."

Volgens de ochtendkrant moet er een mediator aan te pas komen om beide partijen met elkaar in gesprek te houden. Daarnaast gaan alle inkomsten uit horeca in het stadion niet naar Ajax en kunnen sponsors van de club hun bedrijfslogo niet in de Johan Cruijff Arena tentoonspreiden omdat het stadion andere sponsors heeft. De oplossing voor de club is simpel: ze willen het stadion kopen en daarmee een businessmodel creëren zoals alle grote Europese clubs dat hebben.