Arsenal-huurling haalt uit naar Arteta: 'Hij beoordeelde me op twee wedstrijden'

Arsenal-huurling haalt uit naar Arteta: 'Hij beoordeelde me op twee wedstrijden'

09-02-2021 20:28
14

Mikel Arteta en William Saliba kunnen niet met elkaar door één deur. De negentienjarige verdediger wordt door Arsenal verhuurd aan OGC Nice en in de media laat hij weten blij te zijn dat hij van Arteta verlost is.

De Spaanse manager maakte geen onuitwisbare indruk op Saliba, die in de zomer van 2019 nog voor dertig miljoen van Saint-Étienne werd gehaald. "De trainerswissel (Arteta kwam voor Unai Emery, red.) heeft voor mij heel veel veranderd", liet de jonge verdediger weten tegenover RMC Sport. "Arteta heeft mij op tweeënhalve wedstrijd beoordeeld. Ik had meer willen laten zien, maar hij zei dat ik er niet klaar voor was."

Dat zit Saliba nog altijd niet lekker. Hij kreeg geen speeltijd in het eerste en kon alleen in de Onder-23 van Arsenal spelen. "Ik heb gewacht en gewacht tot ik een kans van Arteta kreeg, maar soms loopt het zo in het voetbal. Ik wilde de trainer graag laten zien dat ik er klaar voor was, maar hier in Nice ben ik echt blij. Hier ben ik wel onderdeel van een team en dat bezorgt me een goed gevoel."