McTominay verlost Man U in verlenging: bijrol van 75 minuten voor Van de Beek

McTominay verlost Man U in verlenging: bijrol van 75 minuten voor Van de Beek

09-02-2021 23:03
22

Manchester United heeft met pijn en moeite de kwartfinale van de FA Cup gehaald, na een moeizame overwinning op West Ham United. Donny van de Beek kreeg weer eens een kans in de basis, maar zijn wedstrijd zat er na 75 van de 120 minuten op: Scott McTominay zorgde in de verlenging voor de beslissing.

The Red Devils en The Hammers staan in competitieverband op slechts vier plekken afstand van elkaar – tweede om zesde – maar dinsdagavond was er slechts één ploeg die het spel maakte. Heel veel effect had dat overigens niet: West Ham hield eigenlijk alleen maar tegen en deed dat ook heel behoorlijk. De gasten moesten slechts één grote kans weggeven: Victor Lindelöf leek na een corner voor 1-0 te zorgen, maar Lukasz Fabianski pareerde.

Ook in de tweede helft van de reguliere speeltijd gebeurde er niet veel voor de goals. Fabianski moest ook Anthony Martial van scoren afhouden, maar de Pool kreeg verder niet veel te doen. Terwijl de sneeuwvlokken zich aandienden op Old Trafford, moest vedette Bruno Fernandes alsnog in actie komen: Van de Beek moest plaatsmaken voor zijn Portugese collega.

Fernandes kon echter ook niet voorkomen dat de bekerconfrontatie uitdraaide op een verlenging. Na zes van de dertig extra minuten werd de ban alsnog gebroken. Een half afgeslagen Manchester United-aanval werd nieuw leven ingeblazen door Marcus Rashford, waarna McTominay de trekker overhaalde. Die tegentreffer zorgde niet voor meer inspiratie bij de gasten uit Londen, die geen moment in de buurt van de gelijkmaker kwamen. Alleen Saïd Benrahma probeerde het nog, maar Dean Henderson had niet veel problemen met diens inzet.

Manchester United is door naar de kwartfinales, die gepland staan voor medio maart. Voordat het zover is, wachten eerst nog de toppers tegen Chelsea en Manchester City én het Europa League-tweeluik met Real Sociedad.