Juventus trekt na open duel met Inter aan langste eind en staat in Coppa-finale

09-02-2021 22:37 Laatste update: 22:44
34

Juventus heeft zich verzekerd van een plekje in de finale van de Coppa Italia. De Bianconeri speelden in de return in eigen huis met 0-0 gelijk tegen Internazionale Een week eerder won Juve met 1-2 van Inter in de heenwedstrijd.

Inter wist vooraf dat het moest stunten om de finale nog te halen. I Nerazzurri moest door de nederlaag in de heenwedstrijd in ieder geval twee keer scoren voor een finaleplek. Inter viel tegen Juve vastberaden aan. In de tiende minuut hoopte Inter op een strafschop. Na contact met Federico Bernardeschi ging Lautaro Martinez naar de grond. De scheidsrehter zag er alleen niets in en wuifde het voorval weg.

In de eerste helft kregen Inter en Juve nog een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar de ploegen verzuimden om die tot goal te verzilveren. Om die reden gingen beide teams met een 0-0 stand rusten.

In het begin van de tweede helft zocht Inter naar een doelpunt. In de 52te minuut was Achraf Hakimi dichtbij de 0-1, maar zijn schot van net buiten de zestien vloog nipt over de goal van Gianluigi Buffon. Dat was echter de enige serieuze mogelijkheid van Inter in de tweede helft. Namens Juve werd Cristiano Ronaldo een aantal keer gevaarlijk, maar ook de Portugees wist het net niet te vinden.

Door het gelijkspel staat Juventus in de finale van de Coppa Italia. Woensdag wordt de andere finalist bekend, als Napoli en Atalanta het tegen elkaar opnemen in de tweede halve finale.