Real Madrid dankt Frans duo en zet stadgenoot Atlético onder druk na uitglijder

Real Madrid dankt Frans duo en zet stadgenoot Atlético onder druk na uitglijder

09-02-2021 22:47
8

Real Madrid heeft de druk op stadgenoot Atlético Madrid weer wat opgevoerd in de Spaanse titelrace. Daags nadat de koploper thuis knoeide tegen Celta de Vigo, haalde Real Madrid wél de volle buit tegen Getafe.

De taakverdeling in het Estadio Alfredo Di Stéfano was duidelijk: Real Madrid maakte het spel, Getafe hield tegen. De ploeg van Zinedine Zidane kon zijn veldoverwicht echter niet tot uitdrukking brengen in de score. Karim Benzema raakte de lat en Casemiro en Luka Modric slaagden er ook niet in om David Soria te passeren.

Diezelfde doelman hield het na rust nog een kwartier vol, maar moest toen twee keer in korte tijd vissen. Beide Real Madrid-treffers waren van Franse makelij: Karim Benzema kopte na een uur spelen de openingstreffer binnen en zes minuten later gleed Ferland Mendy een voorzet van Marcelo binnen, nadat hij zelf de aanval op had gezet.

Met die 1-0 en 2-0 was het verschil wel gemaakt in Madrid. De Koninklijke kon de wedstrijd zonder zorgen uitspelen en komt op vijf punten van Atlético. Los Rojiblancos hebben echter nog twee wedstrijden tegoed. Real Madrid is al uitgeschakeld in de Copa del Rey en krijgt het de komende tijd relatief rustig: Valencia-thuis op zondag, Real Valladolid-uit op zaterdag 20 februari en dan volgt op 24 februari het Champions League-treffen met Atalanta Bergamo.