Sneijder praat voorlopig niet verder met FC Den Bosch: 'Zijn we niet van gediend'

Sneijder praat voorlopig niet verder met FC Den Bosch: 'Zijn we niet van gediend'

09-02-2021 23:29 Laatste update: 23:35
35

Wesley Sneijder is niet blij met de berichtgeving uit Den Bosch van dinsdagmiddag. Het Brabants Dagblad meldde dat de Amerikaanse Pacific Media Group een voorstel heeft gedaan om FC Den Bosch over te nemen: ook Sneijder was al langere tijd bezig met overnameplannen, samen met compagnon Ebert Dollevoet.

Die gesprekken zijn nu echter stilgezet, bevestigt commissaris Peter Poirters namens FC Den Bosch. "Dat leek ons allemaal het beste. Er zijn nu te veel mensen op hun tenen getrapt en geïrriteerd, zowel bij de groep rond Sneijder als bij onze club", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Sneijder is inderdaad not amused. "We zijn er niet van gediend dat ons voorstel is uitgelekt. Meer wil ik er niet over zeggen", laat hij in een korte reactie weten. De recordinternational doelt op het symbolische bedrag van één euro - als de club eenmaal schuldenvrij is - waarmee hij de overname zou willen bekrachtigen. "Dat kan natuurlijk helemaal niet", stelt Poirters. "Ik had ze gevraagd om een nadere toelichting op hun plannen, want zoals die er nu lagen waren ze niet uitvoerbaar."

In De Vliert is men echter ook niet blij dat dit nieuws naar buiten is gekomen. "We gaan maandag wel allemaal en met alle aandeelhouders bij elkaar zitten om elkaar recht in de ogen te kijken. Want het kan natuurlijk niet dat iemand deze informatie naar buiten brengt", besluit Poirters.

Volgens de berichtgeving zijn er in totaal vier partijen geïnteresseerd in een overname van FC Den Bosch. Wanneer deze definitief gestalte krijgt, moet nog blijken. Op de achtergrond speelt ook een rechtszaak die de vorige eigenaar Kakhi Jordania heeft aangespannen: de Georgiër kreeg van de KNVB geen groen licht om FC Den Bosch over te nemen en eist de miljoenen terug die hij in de club heeft geïnvesteerd.