Vlap baalt van Anderlecht na tijdelijke stap naar Bielefeld: 'Dat is niet leuk'

Vlap baalt van Anderlecht na tijdelijke stap naar Bielefeld: 'Dat is niet leuk'

10-02-2021 08:06 Laatste update: 08:23
24

RSC Anderlecht kende een drukke winterse transferperiode. Michel Vlap was een van de spelers voor wie er geen plaats meer was. De Nederlander werd verhuurd aan Arminia Bielefeld en spreekt duidelijke taal na die overstap.

Vlap verdween steeds meer naar de achtergrond in de plannen van trainer Vincent Kompany. De middenvelder wilde verzekerd zijn van speelminuten en vertrok daarom op huurbasis naar Bielefeld. "Een trainer moet doen waar hij zich goed bij voelt", vertelt Vlap in gesprek met het Friesch Dagblad. "Maar ik kwam minder in zijn plannen voor en dat is niet leuk. Ik heb keihard gewerkt om te laten zien dat ik wel in de plannen voor hoor te komen, maar er staan zo'n 34 spelers te popelen voor een basisplekje."

Over een mogelijke terugkeer aan het einde van zijn uitleenbeurt was Vlap duidelijk. "Ik heb nog altijd wel de drang om mezelf te bewijzen bij Anderlecht. Maar ik ben een gevoelsmens en het gevoel daar was nu niet goed. Dat hoeft niet te betekenen dat het niet meer goed kan worden", aldus de aanvallende middenvelder.