Schmidt 'passeert' Unnerstall in de beker, Mvogo keept in kraker tegen Ajax

Schmidt 'passeert' Unnerstall in de beker, Mvogo keept in kraker tegen Ajax

10-02-2021 12:07 Laatste update: 16:43
133

PSV-trainer Roger Schmidt kiest woensdagavond tijdens de bekerkraker tegen Ajax voor Yvon Mvogo als doelverdediger. Tijdens de vorige ronde van de KNVB Beker koos de Duitse oefenmeester nog voor Lars Unnerstall, maar die begint tegen de Amsterdammers op de reservebank.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad verklaart Schmidt zijn keuze voor Mvogo. "Voor mij is er steeds sprake van een nieuwe wedstrijd en is er geen regel dat één van de keepers in een toernooi speelt. Ook in de competitie of Europa League kan ik steeds iets veranderen. Ik kijk nu gewoon naar de beste opstelling per wedstrijd."

Voor de dertigjarige Unnerstall is de beslissing van Schmidt een hard gelag. De Duitse sluitpost hield PSV in de vorige ronde van de KNVB Beker tegen FC Volendam op de been vanwege een aantal zeer cruciale reddingen. PSV won, mede door het uitstekende keeperswerk van Unnerstall, met 0-2 bij Volendam en plaatste zich zo voor de kwartfinale. Daarin is Ajax woensdagavond de tegenstander. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt in de Johan Cruijff Arena.