Nieuws uit Alkmaar: Vlaar heeft te veel last en stopt noodgedwongen met voetballen

Nieuws uit Alkmaar: Vlaar heeft te veel last en stopt noodgedwongen met voetballen

10-02-2021 12:06 Laatste update: 16:41
118

Ron Vlaar is profvoetballer af. De sterke verdediger van AZ heeft laten weten dat hij door letsel aan zijn rechterknie geen topsport meer kan bedrijven.

De 35-jarige verdediger houdt last van knieklachten en die nopen hem te stoppen met voetballen. Op de website van AZ valt te lezen dat Vlaar wel aan de club verbonden zal blijven en dat hij op dit moment in gesprek is over een nieuwe rol. De wedstrijd tegen Dinamo Kiev in de voorronde van de Champions League op 15 september 2020 was zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal.

Vlaar wist al een paar dagen dat zijn loopbaan erop zat. "Het was moeilijker dan ik had gedacht", vertelt hij aan het AZ-clubkanaal. "Ik wist het zelf al even en op het moment dat ik het vorige week te horen kreeg, voelde ik het wel een beetje aankomen. Het was meer berusting dan een enorme teleurstelling. Echt balen dat het zo afloopt, maar uiteindelijk moet ik wel mijn gezondheid respecteren en is er ook nog een leven na het voetbal."

Vlaar speelde tijdens zijn voetballoopbaan voor AZ, Feyenoord, Aston Villa en weer AZ. De sterke verdediger speelde ook 32 interlands voor het Nederlands elftal en wordt vaak geassocieerd met het WK van 2014, waar 'Ron Beton' de Oranje-defensie leidde en één van de uitblinkers was.