Van de Beek 'verspeelt krediet': 'De boodschap lijkt niet aan te zijn gekomen'

Van de Beek 'verspeelt krediet': 'De boodschap lijkt niet aan te zijn gekomen'

10-02-2021 13:51
75

Donny van de Beek werd dinsdagavond door Ole Gunnar Solskjaer, manager van Manchester United, in de basisopstelling gezet. De Nederlander kon echter geen indruk maken en heeft volgens The Manchester Evening News weer een beetje krediet verspeeld.

In de krant valt te lezen dat Van de Beek al snel door Solskjaer en assistent Michael Carrick bijgestuurd moest worden, maar dat die boodschap niet leek te zijn aangekomen bij de voormalig Ajacied. Van de Beek wist ook niet tot overeenstemming te komen met zijn ploeggenoten en 'kijkers waren niet verbaasd toen zijn nummer omhoog gehouden werd'.

Toch schrijft het lokale medium dat Van de Beek ook pech heeft. Hij wordt constant vergeleken met Bruno Fernandes, de beste speler van United, en Solskjaer weigert om hem te gebruiken als een diepgaande middenvelder. Toch is de stemming in het Red Devils-kamp omgeslagen: in september, oktober en november vroegen mensen zich af waarom Van de Beek niet speelde en nu vragen mensen zich af waarom Van de Beek zou moeten spelen.

Ondertussen worden de vergelijkingen met Henrikh Mkhitaryan, de Armeen die ook voor United speelde, al gemaakt. Hij had drie maanden nodig om te wennen op Old Trafford en het lijkt er op dat Van de Beek ook nog moet groeien in zijn rol. De krant sluit af met de suggestie dat de middenvelder uit Nijkerkerveen volgend seizoen, als Paul Pogba de club wellicht verlaten heeft, wat vaker als diepe middenvelder gebruikt kan worden.