Heerenveen-trainer Jansen verklaart afgelasting: 'Leek alsof ik op landijs liep'

Heerenveen-trainer Jansen verklaart afgelasting: 'Leek alsof ik op landijs liep'

10-02-2021 17:49 Laatste update: 22:09
22

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen begrijpt dat het bekerduel van zijn ploeg tegen Feyenoord is afgelast. De 45-jarige oefenmeester stelt dat het veld van de Friezen er erg slecht aan toe is. Toch baalt Jansen.

"Ik vind het wel heel jammer, ja", reageert Jansen voor de camera van ESPN op de afgelasting. "Hier leef je gewoon naartoe. Dat zijn de krenten in de pap, zulke wedstrijden. Dan gaat het niet door, wat naar mijn idee ook wel volkomen terecht is. Ik vind het alleen wel heel jammer."

Jansen hoopte dat de wedstrijd doorgang kon vinden, maar was zich ervan bewust dat de kans daarop klein was. "Gisteren ben ik hier al op het veld geweest. Toen leek het net alsof je op landijs aan het lopen was. Het is misschien wel ietsjes beter geworden, maar het is wel een goede keuze. Het is te gevaarlijk."

De bekerwedstrijd tussen Heerenveen en Feyenoord zal nu een week later, op woensdag 17 februari om 18.45 uur, plaatsvinden. Beide ploegen zullen dan strijden om een plekje in de halve finales van het toernooi.