Update: 'Getafe heeft opvolger voor Bordalás al in het vizier'

Update: 'Getafe heeft opvolger voor Bordalás al in het vizier'

11-02-2021 17:49 Laatste update: 17:47
39

De dagen van José Bordalas als trainer van Getafe lijken geteld. Het ontslag van de Spaanse succescoach zit er volgens Marca aan te komen.

Getafe ging dinsdagavond onderuit tegen Real Madrid (2-0) en won sinds de stunt tegen FC Barcelona in oktober (1-0_ slechts drie van de zeventien wedstrijden. Inmiddels waart het degradatiespook rond in het Coliseum Alfonso Pérez, waar Ajax een jaar geleden nog een horroravond beleefde. Het gat is geslonken tot vier punten.

Volgens Marca kunnen Bordalás en Getafe-voorzitter Ángel Torres niet meer door één deur. De nederlaag in Madrid zou de druppel zijn geweest: het vertrek van Bordalás is nu een kwestie van tijd, klinkt het. Bordalás had toestemming om Getafe afgelopen zomer al te verlaten, maar geen enkele club sloeg toe. Zijn contract loopt tot medio 2022.

Bordalás is sinds september 2016 trainer van Getafe. Het was lange tijd een match made in heaven: de Spaanse trainer leidde de kleine club binnen drie jaar van de Segunda División naar de Europa League. Vorig jaar plaatste Getafe zich na ten koste van Ajax voor de achtste finales van de Europa League, waarin Internazionale te sterk bleek.

Update: Ook AS meldt dat Bordalás waarschijnlijk plaats moet maken bij Getafe, maar nog niet meteen. De krant rept over een vertrek in de zomer. Robert Moreno staat hoog op het verlanglijstje van Getafe en moet Bordalás op gaan volgen.