Geen rechtsback, twee linksbacks bij Barça: één De Jong basis, één De Jong wissel

Geen rechtsback, twee linksbacks bij Barça: één De Jong basis, één De Jong wissel

10-02-2021 20:19
2

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft moeten improviseren in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Sevilla van woensdagavond. Met name de achterhoede van de Catalanen is gehavend.

Koeman moet met Sergi Roberto en Sergiño Dest twee rechtsbacks missen. Net als zondag – toevallig ook in Sevilla, maar toen tegen Real Betis – zal centrale verdediger Óscar Mingueza als rechtsback fungeren. Verder stelt Koeman met Jordi Alba en Júnior Firpo twee pure linksback op, naast centrale verdediger Samuel Umtiti. Die Fransman houdt landgenoot Clément Lenglet op de bank.

Wedden

Meer odds

Op het middenveld en voorin speelt Barcelona weer met zijn sterkste elf. Frenkie de Jong en Lionel Messi kregen zondag tegen Betis rust, al moest De Jong na elf minuten al de geblesseerd uitgevallen Ronald Araújo aflossen. De twee staan in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán weer in de basis. Luuk de Jong begint overigens op de bank bij de thuisploeg, net als Nemanja Gudelj.

Sevilla en Barça trappen woensdag om 21.00 uur af. De return van het halve finale-tweeluik staat gepland voor woensdag 3 maart.