Stekelenburg: 'Staat buiten kijf dat ik seizoen afmaak, verleer het niet zo snel'

Stekelenburg: 'Staat buiten kijf dat ik seizoen afmaak, verleer het niet zo snel'

10-02-2021 22:20
48

Maarten Stekelenburg is blij dat hij de kans krijgt om te spelen bij Ajax, maar hij leeft mee met Andre Onana. De 38-jarige doelman kijkt terug op een goed optreden in het bekerduel met PSV (2-1).

Stekelenburg wordt niet warm of koud van het feit dat hij nu de eerste keus is bij Ajax. "Het maakt niet uit welke wedstrijd ik speel, ik wil altijd winnen. Ik geef altijd honderd procent en vandaag ook", vertelt hij bij ESPN. "Ik ben ervaren genoeg en ik weet wat er van mij gevraagd wordt. Het staat buiten kijf dat ik nu het seizoen afmaak, zoals het er nu voor staat."

Wedden

Meer odds

"Ik ben naar Ajax gekomen en wist mijn rol. Die is nu iets veranderd", vervolgt Stekelenburg, die moeilijk kan inschatten hoe ver hij van zijn oude niveau is verwijderd. "Ik heb natuurlijk heel lang niet gespeeld. Bij Everton niet en hier ook niet. Door omstandigheden ga ik nu spelen. Daar ben ik blij mee. Maar goed, ik verleer het niet zo snel." Tegen PSV beleefde de 58-voudig Oranje-international een redelijk rustig avondje, oordeelt hij zelf. "Het ging prima. We zijn niet heel vaak in de problemen gekomen. Wat gevaarlijke momenten, maar ik denk dat we – vooral in de eerste helft - een goede wedstrijd hebben gespeeld."

Toch bleef het tot het einde spannend in de Johan Cruijff Arena. "Hij kan altijd verkeerd vallen, zeker omdat zij meer opportuun gaan spelen. Maar ik denk dat we goed verdedigd hebben. Een vervelende goal tegen. Maar in de eerste helft kregen zij één goede kans, verder denk ik dat wij het aardig onder controle hadden." Stekelenburg had zelfs opvallend weinig te doen. "Ja, de score doet niet zo vermoeden, maar we hebben gewonnen."

Dat was het belangrijkste voor Ajax na een horrorweek. "Er worden wel grappen gemaakt: typische Ajax-week. Maar het is vervelend", stelt Stekelenburg, die laat weten dat de steunbetuiging aan Onana een gezamenlijk initiatief was vanuit de club en de spelers. "Onana gaat een moeilijke periode tegemoet. En wij missen hem ook natuurlijk. Buiten dat het op het veld een geweldige keeper is, is het ook in de kleedkamer een leuke gast."