Record lonkt voor Stekelenburg in duel met Heracles: 'Is daar een prijs voor?'

Record lonkt voor Stekelenburg in duel met Heracles: 'Is daar een prijs voor?'

11-02-2021 08:22 Laatste update: 12:43
44

Maarten Stekelenburg is ondanks de situatie rondom Andre Onana blij dat hij mag keepen bij Ajax. De ervaren goalie kan aankomende zaterdag tegen Heracles Almelo een opvallend record in handen krijgen.

Stekelenburg spreekt na afloop van de bekerwedstrijd tegen PSV van een vervelende situatie, maar schrikt niet van het feit dat hij nu 'opeens' de eerste keeper van Ajax is. "Nee, want ik ben naar Ajax gekomen en wist wat daar mijn rol zou zijn. Die is nu ietwat veranderd door omstandigheden. Ik doe wat er van mij gevraagd wordt", stelt de doelman in gesprek met ESPN.

De ervaren doelman spreekt zijn steun uit naar de geschorste Onana. "Die gaat nu een moeilijke periode tegemoet en we missen hem ook natuurlijk. Buiten dat het op het veld een geweldige keeper is, is het ook in de kleedkamer een leuke gast."

Zaterdag hervat Ajax de competitie met een uitwedstrijd tegen Heracles. Stekelenburg kan dan, met 38 jaar en 144 dagen, de oudste speler van Ajax worden in een Eredivisie-duel. De keeper lijkt zelf niet heel erg onder de indruk van dit naderende 'record'. "Is daar ook een prijs voor?", lacht Stekelenburg. "Lijkt me leuk."