Harde woorden na Jol-vertrek: 'ADO heeft een gigantisch gebrek aan kennis'

Harde woorden na Jol-vertrek: 'ADO heeft een gigantisch gebrek aan kennis'

11-02-2021 09:08 Laatste update: 09:46
75

Het vertrek van Martin Jol bij ADO Den Haag heeft behoorlijk wat teweeg gebracht. De 65-jarige Hagenaar stopte deze week na negen maanden als hoofd van het technische hart bij de nummer zeventien van de Eredivisie.

Voormalig bestuurslid van de club, Gerard Slager, betreurt het vervroegde vertrek van Jol ten zeerste. "ADO heeft een gigantisch gebrek aan kennis. Het gaat er nergens zo amateuristisch aan toe", stelt Slager in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik was blij dat Jol kwam. Met hem kun je een beleid uitzetten. Wat Martin kan leveren aan technische kennis, daaraan heeft het ADO al jaren ontbroken."

Slager vindt de kritiek op Jol onterecht. "Martin weet wat hij moet doen. Hij was goed op weg. Mensen wijzen naar het aantal spelers dat hij heeft gehaald, als blijk dat hij het slecht zou hebben gedaan. Maar wat moest hij dan? Er was geen kwaliteit. Er moest schoon schip gemaakt worden, want ADO heeft al heel lang een probleem."

Ook André Wetzel, oud-trainer van de club, vindt het erg jammer dat Jol zijn biezen gepakt heeft. "Het wordt er niet rustiger van binnen ADO. Het is jammer dat iemand met zoveel kennis na korte tijd opstapt", stelt Wetzel. "Het zal ook niet meevallen om een opvolger voor hem te vinden. Jol voldeed aan alle criteria. Is er nu nog zo iemand te vinden?"