'Barcelona lonkt' voor Lang: 'Zit niet voor glazen bol, maar waarom niet?'

11-02-2021 09:15 Laatste update: 09:20
51

Techniektrainer Coen van der Hoeven werkt al lang samen met Noa Lang. De dribbelaar wordt al vanaf zijn zevende getraind door Van der Hoeven, die denkt dat de Club Brugge-smaakmaker de absolute top kan halen. Een oproep voor het Nederlands elftal is daarnaast een kwestie van tijd, zo denkt hij.

Lang vertrok afgelopen zomer bij Ajax en maakt inmiddels indruk bij Club Brugge. In de jeugd ging het niet altijd even makkelijk voor de aanvaller. "Je krijgt op een gegeven moment dat stempel op je gedrukt en daar kom je eigenlijk nooit meer vanaf. Hij heeft een bepaald accent, dat vinden heel veel mensen niet zo prettig", begint Van der Hoeven in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ze oordelen over iemand die ze eigenlijk niet goed kennen."

Van der Hoeven verwacht dat Lang een grote toekomst tegemoet gaat. "Ik zit voor een computer en niet voor een glazen bol, maar als hij zo doorgaat dan kan het absolute top worden." De techniektrainer denkt aan een mogelijke Barcelona-carrière voor Lang. "Ja, waarom niet? Het is een hele moderne, beweeglijke speler. Hij heeft alles wat een moderne speler moet hebben."

Veel fans van Club Brugge vragen zich af of Lang in aanmerking komt voor een plek bij het Nederlands elftal. Van der Hoeven steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. "Andere spelers worden er ook bijgehaald. Om even te proeven, kennis te maken. Waarom niet bij hem? Als je zijn statistieken van dit moment ziet is het niet de vraag óf hij erbij wordt gehaald, maar wanneer."