Onvergetelijke avond voor Xavi Simons bij PSG: Ik ben erg gelukkig en emotioneel

Onvergetelijke avond voor Xavi Simons bij PSG: "Ik ben erg gelukkig en emotioneel"

11-02-2021 10:45
18

Xavi Simons is 'erg gelukkig en emotioneel' na zijn officiële debuut voor Paris Saint-Germain. Het smaakt naar meer, laat de zeventienjarige Nederlander weten.

PSG speelde woensdagavond de Coupe de France-wedstrijd tegen SM Caen (0-1) en Simons viel twaalf minuten voor tijd in voor Julian Draxler. Hij spreekt van een 'bijzonder moment'. "Ik hoop dat ik de komende tijd nog vaker mag spelen en er meer van dit soort momenten zullen volgen", zegt Simons tegen PSG TV. "Ik ben erg gelukkig en emotioneel. Het team speelde goed en we zijn blij dat we in de volgende ronde van het bekertoernooi zitten."

Simons klopte de laatste maanden al op de deur bij PSG. Hij mocht regelmatig meetrainen van Thomas Tuchel en ook diens opvolger Mauricio Pochettino lijkt het in de jonge Nederlander te zien zitten. In het verleden maakte Simons veel indruk in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Anderhalf jaar geleden koos hij na negen seizoenen in La Masía voor PSG. De jeugdinternational zat vier keer eerder bij de wedstrijdselectie van PSG.