'Bij Ajax was er nooit een vuiltje aan de lucht, dat is veranderd na m'n transfer'

'Bij Ajax was er nooit een vuiltje aan de lucht, dat is veranderd na m'n transfer'

11-02-2021 11:17
38

Siem de Jong werd de laatste jaren achtervolgd door blessureleed en hoopt bij sc Heerenveen eindelijk weer onafgebroken te kunnen voetballen. Het begon allemaal met een klaplong bij Newcastle United, vertelt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International.

"In mijn jaren bij Ajax was er nooit een vuiltje aan de lucht", stelt De Jong. "Ik hoefde nergens over na te denken, want ik kon rekenen op mijn lichaam en wist dat ik in principe elke wedstrijd zou gaan spelen. Dat is veranderd na mijn transfer naar Newcastle United (in 2014, red.). Die blessures hebben me veel tijd en energie gekost en een aardige impact op mijn carrière gehad."

Wedden

Meer odds

De oorzaak heeft De Jong nooit kunnen achterhalen. "Het is allemaal begonnen met een klaplong. Vanaf daar is het qua blessures bergafwaarts met me gegaan en heb ik nooit meer het ritme te pakken gekregen dat ik gewend was uit mijn eerste periode bij Ajax. Ik heb van alles laten onderzoeken, maar iets tastbaars is nooit naar voren gekomen. Het gekke is dat ik me fysiek ook altijd goed ben blijven voelen, ik heb nooit het idee gehad dat er echt iets met me aan de hand was. Dat maakte het ook frustrerend."

Bij Heerenveen heeft De Jong een basisplaats veroverd. De komende anderhalf jaar wil hij oogsten. "Het gevoel krijgen dat je van waarde bent, week in week uit negentig minuten kunt maken. Niet hoeven nadenken over of je lichaam het wel houdt. Dat hoop ik weer te kunnen laten zien, daar ben ik heel erg mee bezig."