Perez ziet potentiële EK-ganger bij Ajax: 'Bij gebrek aan beter snel in Oranje'

Perez ziet potentiële EK-ganger bij Ajax: 'Bij gebrek aan beter snel in Oranje'

11-02-2021 11:53 Laatste update: 14:04
106

Maarten Stekelenburg op het EK van 2021 met het Nederlands elftal: Kenneth Perez ziet het wel gebeuren. De 38-jarige doelman krijgt de kans bij Ajax nu Andre Onana twaalf maanden niet mag keepen.

Perez ziet in Stekelenburg een Oranje-kandidaat, mits hij in vorm raakt. "Dan speelt hij zo in het Nederlands elftal", lacht de Deense analist bij ESPN. "Bij gebrek aan beter heb je heel snel een kans als je bij een van de topclubs uitblinkt. Als hij in belangrijke wedstrijden, zoals tegen Lille (in de Europa League, red.), zijn niveau laat zien, zou het me niet verbazen als hij bij de EK-selectie zit."

Jasper Cillessen is de eerste keus van bondscoach Frank de Boer, maar de doelman kampt met blessures en is gedegradeerd tot reservekeeper bij Valencia. Tim Krul en Marco Bizot zijn meestal de andere keepers in de Oranje-selectie, terwijl Joël Drommel en Justin Bijlow ook kandidaat zijn. Stekelenburg werd in november 2016 voor het laatst opgeroepen. Hij stond eerder onder de lat bij AS Roma, AS Monaco en Everton.