'Manchester United-vertrek enige oplossing voor speciale speler Van de Beek'

'Manchester United-vertrek enige oplossing voor speciale speler Van de Beek'

11-02-2021 12:46 Laatste update: 12:52
58

Donny van de Beek is een 'speciale speler', die Manchester United moet verlaten om geen 'side dish' te worden. Dat stelt oud-international Jermaine Jenas in gesprek met The Mirror.

Van de Beek (23) kreeg dinsdagavond in de FA Cup-wedstrijd tussen Manchester United en West Ham United een zeldzame kans van manager Ole Gunnar Solskjaer, maar stelde teleur. Na zeventig minuten werd hij gewisseld voor Bruno Fernandes. De duurste zomeraankoop van United krijgt nu steun van Jenas.

Wedden

Meer odds

"Het is moeilijk, want het was op de eerste plaats al een vreemde keuze van Donny om naar United te gaan", stelt de oud-speler van Newcastle United en Tottenham Hotspur. "De enige manier om het beste uit hem te krijgen, is door hem zelfvertrouwen te geven en elke week te laten spelen. Hij moet zich onderdeel voelen van het project en niet het gevoel krijgen dat hij een bijgerecht is."

"Toen Van de Beek nog bij Ajax speelde, zag ik een speler die een probleem was voor de tegenstander. Op dit moment speelt hij gewoon op safe. Door de positie waarop hij speelt wordt hij ook nog eens vergeleken met een andere speler - hun beste speler (Bruno Fernandes, red.)."

"Helaas is een vertrek volgens mij de enige oplossing om weer zelfvertrouwen te krijgen en weer te spelen. Hij moet de speciale speler zijn", besluit Jenas.