'Van Gaal liet me gewoon verdrinken, gooide me in het diepe tegen de allerbesten'

'Van Gaal liet me gewoon verdrinken, gooide me in het diepe tegen de allerbesten'

11-02-2021 14:51
33

Wilfried Zaha houdt geen goede herinneringen over aan zijn periode onder Louis van Gaal. De vleugelaanvaller, die het maar één seizoen volhield onder de Nederlander, had het gevoel dat hij 'moest falen'.

Van Gaal kwam na het succesvol verlopen WK van 2014 bij United werken en vertelde Zaha toen dat hij twee posities voor hem in gedachten had. "Ik kon als vleugelverdediger of als spits gaan spelen", vertelt hij in de On The Judy Podcast. "Die twee opties gaf hij me. Dat waren posities waar ik nog nooit had gespeeld, dus het voelde alsof ik per se moest falen."

In de voorbereiding op het seizoen 2014/2015 werd de Ivoriaan in de spits uitgeprobeerd. "Ik moest tegen teams als Internazionale en Real Madrid spelen en kreeg daar Vidic, Pepe en Sergio Ramos als directe tegenstander. Het voelde alsof Van Gaal me gewoon liet verdrinken. Ik word in het diepe gegooid tegen de beste teams die er zijn."

Uiteindelijk gebruikte de Nederlandse manager Zaha maar twee keer in competitieverband en vertrok de aanvaller na het seizoen naar Crystal Palace. Daar speelt hij nu nog steeds.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie