Sportarts biedt Ajax hoop: 'Dat is vrij makkelijk te bewijzen voor Onana'

Sportarts biedt Ajax hoop: 'Dat is vrij makkelijk te bewijzen voor Onana'

11-02-2021 15:34 Laatste update: 15:58
186

Andre Onana maakt kans op strafvermindering als hij in de zaak bij het CAS goed verdedigd wordt door zijn advocaten. Dat denkt sportarts Chris Goossens, die stelt dat het gevonden middel onmogelijk prestatiebevorderend kan werken.

In een groot interview met de Belgische krant Het Nieuwsblad zegt Goossens dat er goede hoop is voor Ajax en Onana. "Als hij daadwerkelijk Lasimac van zijn vrouw heeft genomen, dan zal hij dat moeten aantonen", zegt de sportarts. "Niemand heeft dat product zomaar thuis liggen, want dat is op doktersvoorschrift. Op zich is het dus vrij makkelijk te bewijzen en ik geef hem het voordeel van de twijfel. Met goede advocaten maakt hij volgens mij wel kans op strafvermindering."

Goossens, die vindt dat Onana niet vrijgesproken moet worden omdat hij 'verantwoordelijk blijft voor wat er in zijn lichaam wordt gevonden', benadrukt dat furosemide voor voetballers niet prestatiebevorderend is. Dat is het stofje dat in de urine van de keeper uit Kameroen gevonden werd. "Je krijgt er zelfs krampen van, dus prestatiebevorderend zal het voor Onana zeker niet geweest zijn."

Daarnaast werd de doelman betrapt bij een 'out-of-competition-controle' en dat spreekt volgens de sportarts ook in zijn voordeel. "Dat zou erop wijzen dat hij elke dag van het jaar angst heeft om betrapt te worden en het dus meermaals zou nemen. Dat slaat nergens op. Iemand die met doping bezig is, zal wel andere producten nemen dan dat wat bij hem gevonden is."