Gastvrij Heracles stelt stadion ook ter beschikking voor afgelaste bekerwedstrijd

Gastvrij Heracles stelt stadion ook ter beschikking voor afgelaste bekerwedstrijd

11-02-2021 20:36
43

Niet alleen Go Ahead Eagles en Telstar, maar ook NEC en VVV-Venlo zullen uitwijken naar Almelo. Het kwartfinaleduel in de KNVB Beker zal niet in de Nijmeegse Goffert, maar in het stadion van Heracles Almelo gespeeld worden: dat heeft de nummer tien van de Eredivisie donderdagavond bekendgemaakt.

NEC en VVV zouden elkaar eigenlijk woensdag treffen, maar dat bekerduel werd afgelast vanwege de hevige sneeuwval van de voorbije dagen. Het duel is verplaatst naar woensdag 17 februari, waardoor NEC opeens drie thuiswedstrijden in één week tijd op de planning had staan: zondag komt FC Den Bosch naar De Goffert, één week later staat NEC-De Graafschap op het programma.

Het Nijmeegse veld lijkt daar niet op berekend te zijn, waardoor het midweekse bekerduel met VVV-Venlo naar Erve Asito wordt verplaatst. 'Heracles Almelo is blij dat het met het beschikbaar stellen van Erve Asito als gastheer kan dienen voor collega-clubs', laat Heracles weten. De club verleent zaterdag al 'onderdak' aan Go Ahead Eagles en Telstar, die enkele uren voor Heracles-Ajax een Keuken Kampioen Divisie-duel spelen.

In de KNVB Beker moeten nog twee van de vier kwartfinales ingehaald worden: ook sc Heerenveen-Feyenoord kon niet doorgaan en is verplaatst naar woensdag. Vitesse en Ajax zijn al door naar de halve finales, waarin Vitesse en de winnaar van Heerenveen-Feyenoord thuisvoordeel hebben.