Achenteh is terug in Nederland en ruilt Europese voorrondes in voor Tweede Divisie

Achenteh is terug in Nederland en ruilt Europese voorrondes in voor Tweede Divisie

11-02-2021 23:41
16

Rochdi Achenteh gaat na twee jaar weer in Nederland voetballen. De 32-jarige linkspoot is komend seizoen in de Tweede Divisie te bewonderen: Kozakken Boys heeft hem een contract tot medio 2022 voorgeschoteld, laat het weten via de officiële kanalen.

De bij PSV opgeleide Achenteh debuteerde in 2008 voor FC Eindhoven en was de daaropvolgende elf jaar ook op de Nederlandse velden te bewonderen: na FC Eindhoven volgden PEC Zwolle, Vitesse, Willem II, Go Ahead Eagles en nogmaals FC Eindhoven. In 2019 ging bij FC Ararat in Armenië het avontuur aan, maar daar vertrok hij al na één jaar.

Als de amateurcompetities volgend seizoen weer van start gaan, is Achenteh dus op Sportpark De Zwaaier in Werkendam actief. Trainer Rick Adjei kijkt er al naar uit. "Rochdi is een zeer gelouterde speler met de nodige ervaring en een enorme drive", laat hij weten aan de clubsite. "Vorig seizoen speelde hij nog voorrondes in de Champions League en Europa League."

Achenteh zal gezelschap krijgen van een andere ex-prof. Eerder deze maand tekende Lars Hutten bij Kozakken Boys: de dertigjarige Tilburger staat momenteel nog onder contract bij TOP Oss en speelde de afgelopen jaren voor onder meer Willem II, SC Veendam, Excelsior en Fortuna Sittard.