'Engeland geen optie, maar heb nog niet gekozen tussen Nederland en Ghana'

'Engeland geen optie, maar heb nog niet gekozen tussen Nederland en Ghana'

12-02-2021 07:32
20

Voor Jeremie Frimpong smaakt zijn debuut voor Bayer Leverkusen naar meer. De twintigjarige rechtsback wil nu ook uitgroeien tot international, voor het Nederlands elftal of voor Ghana.

Frimpong werd geboren in Amsterdam als zoon van Ghanese ouders, maar hij verhuisde al op zevenjarige leeftijd naar Engeland. "Ik mag voor Engeland uitkomen, maar dat is voor mij niet eens een optie", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik ben niet Engels. Maar ik heb nog niet gekozen tussen Ghana en Nederland."

"Wat me het laatste zetje geeft, weet ik niet. Ik kan alleen zeggen dat het geen makkelijke beslissing is. Mijn familie laat me vrij. Die zegt: 'We steunen je, ongeacht je keuze.' Het is aan mij", vervolgt Frimpong, die Celtic in de afgelopen transferperiode voor elf miljoen euro verruilde voor Bayer Leverkusen. Met Peter Bosz kan hij aan zijn Nederlands werken, want de taal spreekt hij nauwelijks meer. "Ik ga dat zeker ophalen. Dat komt van pas in de toekomst."

Een uitnodiging van bondscoach Frank de Boer zou een droom zijn, maar het EK in Hongarije met Jong Oranje van volgende maand is eerst het doel. Hij hoorde al lange tijd niets meer vanuit Zeist. "Het zou een enorme eer zijn om een uitnodiging te krijgen."