Van den Brom al onder vuur bij Genk: 'De groep staat achter hem'

Van den Brom al onder vuur bij Genk: 'De groep staat achter hem'

12-02-2021 09:55 Laatste update: 10:05
50

John van den Brom ligt onder vuur bij KRC Genk. De landskampioen van 2019 heeft het moeilijk in de Jupiler Pro League, maar de spelers staan nog achter de Nederlandse trainer. Dat benadrukt Bryan Heynen.

Genk won slechts één van de laatste zeven competitieduels, waardoor de druk op Van den Brom toeneemt. "Het is eigen aan de voetbalwereld dat er in een mindere periode altijd naar de trainer wordt gekeken", reageert Heynen bij Het Laatste Nieuws. De middenvelder van Genk vindt dat niet terecht. "We zijn dit seizoen toe aan onze derde coach. Hoelang is John van den Brom hier? Hij heeft niet eens een voorbereiding gekregen om zijn stempel te drukken. Het is gewoon fout om daar de trainer meteen op af te rekenen."

Als aan Heynen ligt, krijgt Van den Brom de tijd om het tij te keren. "De groep staat achter hem", belooft de Belg. "Belangrijker dan die discussies over de trainer vind ik de strijdlust die er opnieuw was tegen STVV (1-0 zege in de beker). Spelers moeten beseffen dat het een eer is om voor Genk te spelen. Genk is niet zomaar een club, voor mij toch niet."

Genk staat nog wel derde in de Jupiler Pro League, maar de achterstand op koploper Club Brugge bedraagt zeventien punten.