Schmidt gaat helemaal los op de VAR: 'Een duizend procent rode kaart'

Schmidt gaat helemaal los op de VAR: 'Een duizend procent rode kaart'

12-02-2021 12:15 Laatste update: 12:17
514

Wat Roger Schmidt betreft wordt de VAR afgeschaft. De PSV-trainer vindt dat Nicolas Tagliafico in de bekerwedstrijd tegen Ajax rood had moeten krijgen en zet grote vraagtekens bij het systeem omdat de Argentijn mocht blijven staan, ook ná het bekijken van de beelden.

Tagliafico ging hard door op de enkels van Mohamed Ihattaren en kwam met geel goed weg. Schmidt heeft het allemaal wel gezien: de VAR moet weg. "Ik weet niet of ik nog iets over de scheidsrechter mag zeggen, maar ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat het een honderd procent rode kaart was", zegt Schmidt op de persconferentie.

"Als je zo de duels in kunt gaan zonder rood te krijgen, is het onmogelijk om in deze competitie kampioen te worden. Waarom hebben we de VAR nog nodig? Stop er dan maar mee. Het was twee jaar geleden een test en er worden wereldwijd zoveel foute beslissingen genomen. Stop de VAR! Dat is mijn conclusie."

"Laat iedere scheidsrechter ter wereld de overtreding op Ihattaren zien. Allemaal zullen ze zeggen dat het een honderd procent.. Nee, een duizend procent rode kaart is. We hebben de VAR en uiteindelijk is het geen rood. Waarom hebben we hem dan nodig? Als de VAR niet helpt om duizend procent verkeerde beslissingen terug te draaien, hebben we hem niet nodig."