SC Heerenveen stunt en presenteert Schöne (34): It giet oan

SC Heerenveen stunt en presenteert Schöne (34): "It giet oan"

12-02-2021 12:36 Laatste update: 12:53
123

SC Heerenveen heeft Lasse Schöne binnen. De 34-jarige Deen tekent in Friesland een contract tot het einde van het seizoen.

"It giet oan", zegt Schöne in de welkomstvideo van Heerenveen. Schöne was transfervrij nadat hij zijn contract bij Genoa liet ontbinden. Hij trainde de afgelopen weken mee met Ajax om zijn conditie op peil te houden.

"Met zijn kwaliteiten en ervaring geeft Lasse een impuls aan de selectie. Dat een speler met zijn staat van dienst kiest voor sc Heerenveen is ontzettend mooi. Het is de buitenkans waar we hoopten. We zijn dan ook zeer blij met zijn komst", zegt technisch manager Gerry Hamstra op de clubsite van Heerenveen.

Schöne keert terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. Hij droeg het shirt van Heerenveen al van 2002 tot 2006 en kwam via De Graafschap en NEC in 2012 bij Ajax terecht. Met die club wist hij in 2019 de halve finale van de Champions League te bereiken. Schöne speelde vijftig interlands voor het Deense elftal en hoopt bij Heerenveen een plek in de EK-selectie veilig te kunnen stellen.