Schöne licht keuze voor Heerenveen toe en spreekt over Ajax: Niet de intentie

Schöne licht keuze voor Heerenveen toe en spreekt over Ajax: "Niet de intentie"

12-02-2021 13:15
51

Lasse Schöne hoopt zich bij sc Heerenveen in de kijker van de Deense bondscoach Kasper Hjulmand te spelen. Hij wil komende zomer naar het EK, maar denkt daarna absoluut niet aan stoppen.

"Er komt een EK aan dat ik graag wil halen", licht Schöne zijn keuze voor Heerenveen toe. Hij tekent tot het einde van het seizoen in Friesland. "Dit is de beste keuze geweest. Er waren wat andere opties, maar dit voelde goed en vertrouwd. Iedereen weet dat ik met een Friezin getrouwd ben. Zij vindt het ook fijn om weer terug te komen. Dit is heel mooi. Ik ben blij om terug te zijn."

Wedden

Meer odds

Het behalen van het EK en presteren met Heerenveen staan de komende maanden centraal voor Schöne. "Ik heb ook met de bondscoach gesproken. Hij vond dat ik ergens heen moest gaan waar ik goed tot m'n recht zou komen. Het afgelopen half jaar was iets anders dan ik gehoopt had toen ik anderhalf jaar geleden vertrok", doelt Schöne op de situatie bij Genoa. "Heerenveen staat voor goed voetbal, de selectie is jong en goed. Ik denk dat dat heel goed bij me past."

"Je moet regelmatig spelen op goed niveau om dat te kunnen halen. Dat zat in m'n gedachten. Ik had ook voor andere avonturen kunnen kiezen, maar voetballen staat voor mij bovenaan. Ik heb veel zin om weer op het veld te staan en bezig te zijn met het groepsproces. Hier viel het allemaal op z'n plaats."

Stoppen na het EK? Absoluut niet. "Wat mij betreft niet. Ik voel me goed en fit, dus het is niet de bedoeling dat ik na het EK stop. Zolang ik me nog goed voel en nog zin heb, ga ik door. Ik stop nog lang niet. Het contact met Heerenveen is via m'n zaakwaarnemer gegaan. Van de week hebben we met z'n allen gezeten. Het ging over voetbal en andere zaken. Een dag later waren we er wel uit."

Ajax
Schöne trainde de afgelopen weken mee met Ajax om zijn conditie op peil te houden. Er werd even gespeculeerd over een contract, maar zover kwam het niet. "Dat was niet de insteek", verklaart de Deen, die wel wilde laten zien wat hij waard was. "Op de training probeer je je wel te laten zien, dat deed ik ook. Een poepje laten ruiken? Dat is wel gelukt, haha. Ik ken Ajax heel goed en heb daar een fantastische tijd gehad. Maar een contract was niet de intentie, puur om fit te blijven. Ik ben blij dat ik mee mocht trainen."