NAC pakt benauwde zege, beloften AZ winnen nipt van beloften FC Utrecht

12-02-2021 18:26 Laatste update: 13-02-2021 10:32
18

NAC Breda heeft op eigen veld gedaan wat het moest doen: winnen van FC Eindhoven. De ploeg van Maurice Steijn keek heel vroeg in de wedstrijd al tegen een achterstand aan, maar rechtte al in de eerste helft de rug en kan na negentig minuten voetballen drie punten bijschrijven aan het seizoenstotaal.

NAC Breda-FC Eindhoven 2-1
De bezoekers uit Eindhoven begonnen veelbelovend aan het duel: na amper vijf minuten voetballen lag de bal al achter NAC-doelman Nick Olij. Heel lang kon de ploeg van Ernie Brandts echter niet genieten van de voorsprong, van na 33 minuten spelen stond er een 2-1 score op het bord. Via doelpunten van de Schot Lewis Fiorini en Lex Immers rechtte het elftal van Maurice Steijn nog voor rust de rug.

Na rust werd het veldspel er niet beter op in Breda, wat mede te maken had met de conditie van het veld. NAC-middenvelder Thom Haye ontsnapt twintig minuten voor tijd nog aan de rode kaart na een schandalige overtreding. Scheidsrechter Ingmar Oostrom gaf echter enkel geel. Eindhoven probeerde nog wel iets te forceren in de slotfase, maar maakte het NAC, waar Anco Jansen tien minuten voor tijd zijn debuut maakte, niet lastig genoeg en moet met lege handen terug naar het Jan Louwers Stadion.

Jong AZ-Jong FC Utrecht 3-2
De jongelingen van AZ en FC Utrecht maakten er in Alkmaar een zeer aantrekkelijke wedstrijd van. Na een overtreding van Kenzo Goudmijn mocht Jong FC Utrecht na een halfuur spelen een strafschop nemen, die benut werd door spits Jeredy Hilterman. Amper twee minuten later was het alweer gelijk. Hakon Evjen zetten Jong AZ op aangeven van Mohamed Taabouni op gelijke hoogte. Tien minuten later maakte laatstgenoemde er zelfs 2-1 van, waardoor de Alkmaarders de kleedkamer opzochten met een voorsprong in handen.

Na rust wisselde Jong FC Utrecht aanvallend en dat werd een kwartier voor tijd uitbetaald. Hilterman maakte zijn, en Jong Utrechts tweede treffer van de dag. Jong FC Utrecht bleek hardleers, want opnieuw sloeg Jong AZ vlak na een treffer van Jong FC Utrecht genadeloos toe. De veroorzaker van de penalty in de eerste helft, Goudmijn, maakte zijn 'fout' goed door de 3-2 binnen te werken.