Fraser duidelijk over Sparta-talent: 'Dé plek waar hij nog stappen kan maken'

Fraser duidelijk over Sparta-talent: 'Dé plek waar hij nog stappen kan maken'

12-02-2021 19:17
8

Sparta-trainer Henk Fraser heeft 'vaderlijk' advies in huis voor middenvelder Deroy Duarte. De 21-jarige creatieveling is dit seizoen een vaste waarde in het elftal van Fraser, maar twijfelt over zijn toekomst bij de club.

Sparta wil graag het contract met de jonge middenvelder verlengen, maar Duarte zelf twijfelt. "Enerzijds is het hartstikke mooi dat de club me heeft aangegeven verder met me te willen. Aan de andere kant is het, met het EK met Jong Oranje voor de boeg, misschien ook wel een moment om verder te kijken", dubt Duarte in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Zijn trainer kent veel minder twijfel en heeft een duidelijk advies voor de middenvelder. "Als Deroy mijn zoon zou zijn, zou ik hem adviseren om vandaag nog een nieuw contract te tekenen." Fraser ontkent dat hij dit zegt vanuit het belang van Sparta. "Nee dat zie ik echt los van elkaar. Kijk, het lukte me aanvankelijk niet goed om Deroy te raken. Nu gaat dat steeds beter."

Toch is Duarte er nog volgens Fraser nog niet klaar voor om een stapje hogerop te gaan spelen. "Deroy bewijst regelmatig waarom hij in potentie een hele goede voetballer is. Ik denk simpelweg dat Sparta voor hem dé plek is waar hij nog heel veel stappen kan maken. En als hij dan echt goed is, komt die grote club vanzelf wel."