Update: Bayern rondt transfer af en neemt Upamecano over van concurrent Leipzig

Update: Bayern rondt transfer af en neemt Upamecano over van concurrent Leipzig

Gepubliceerd: vrijdag 12 februari 2021 om 21:08vr 12-02-2021 om 21:08

Laatste update: zondag 14 februari 2021 om 12:35zo 14-02-2021 om 12:35

Bayern München heeft daags na het winnen van de wereldbeker voor clubs een transfer afgerond. Dayot Upamecano, de Franse verdediger van RB Leipzig, wordt na dit seizoen voor ruim veertig miljoen euro overgenomen.

Dat laat technisch directeur Hasan Salihamidzic weten aan Bild. Der Rekordmeister is akkoord met de verdediger en zal de contractueel vastgelegde transfersom van bijna 43 miljoen euro gaan betalen. "Dat kan ik bevestigen en daar zijn we heel blij mee", zegt hij. "We hebben goede gesprekken gevoerd met Dayot en zijn zaakwaarnemer."

Bayern troeft diverse Europese grootmachten, waaronder Chelsea en Paris Saint-Germain, af met het binnenhalen van Upamecano. "We wisten dat we forse concurrentie hadden", vertelt de technisch directeur. "Hij is 22 jaar en dus nog erg jong, maar hij is kwalitatief gezien al erg goed. Ik was er van overtuigd dat we hem een mooi perspectief konden bieden en dat hebben we hem ook voorgelegd."

Uiteindelijk kwam de sterke verdediger met het verlossende woord over de brug, tot opluchting van Salihamidzic. "Ik heb er de afgelopen week met veel mensen over gesproken en na lang nadenken zijn de speler, zijn familie en zijn entourage ervan overtuigd dat Bayern de juiste keuze voor ze was."

Update: Bayern München heeft de komst van Dayot Upamecano bevestigd. De 22-jarige verdediger komt na dit seizoen over van concurrent RB Leipzig en tekent een contract tot medio 2026, meldt de kersverse wereldkampioen. De Fransman moet de opvolger worden van David Alaba, terwijl ook de toekomst van Jérôme Boateng onzeker is in de Allianz Arena.

"Dayot zal in de komende jaren een zeer belangrijke bouwsteen voor onze ploeg zijn, daarvan zijn we overtuigd", zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic. Volgens Duitse media voldoet Bayern aan de transferclausule in het contract van Upamecano ter waarde van 43 miljoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws