'De aanbiedingen voor Schöne waren lucratief, maar hij kiest nu voor zekerheid'

'De aanbiedingen voor Schöne waren lucratief, maar hij kiest nu voor zekerheid'

12-02-2021 22:04
37

Lasse Schöne speelt het komende half jaar voor SC Heerenveen en daar is zaakwaarnemer Revien Kanhai blij mee. De agent was op zoek naar een club in Nederland en heeft die met Heerenveen gevonden.

Het gezin van Schöne en het EK dat deze zomer gehouden wordt speelden mee in de keuze van de Deense middenvelder. "Voor Lasse was het belangrijk om een club in Nederland te vinden waar hij veel aan de bal zou komen", zegt Kanhai tegen Voetbal International. "Hij kiest op dit moment bewust voor het voetbal en gezin en wilde daarom niet opnieuw een buitenlands avontuur aangaan."

Na het EK van komende zomer wordt de situatie opnieuw bekeken. De 34-jarige spelmaker kan volgens zijn zaakwaarnemer nog jaren mee. "De aanbiedingen waren soms heel aanlokkelijk en lucratief, maar met het oog op het komende EK wil hij voor zekerheid kiezen in een omgeving waar hij weer tot voetballen komt. In de zomer worden alle opties dan opnieuw overwogen en dan is alles weer mogelijk. Hij is nog steeds topfit en kan nog jaren mee op hoog niveau."

Schöne speelde al eens eerder voor Heerenveen en verliet die club in 2006. Via De Graafschap en NEC ging hij in 2012 transfervrij naar Ajax, waar hij zeven jaar speelde en publiekslieveling werd. Na een buitenlands avontuur bij Genoa trainde hij weer mee bij de Amsterdammers, maar ditmaal kwam het niet van een contract. Daarop sloegen de Friezen toe.