Uitblinkende Tissoudali spreekt interlandvoorkeur uit: Een paar keer gebeld

Uitblinkende Tissoudali spreekt interlandvoorkeur uit: "Een paar keer gebeld"

13-02-2021 14:19 Laatste update: 14:39
54

De carrière van Tarik Tissoudali zit in de lift. Na een overtuigende periode van 2,5 jaar bij Beerschot is hij ook vliegend van start gegaan bij zijn nieuwe club AA Gent. De Marokkaanse bond heeft zich al gemeld bij de 27-jarige Amsterdammer.

Omdat Tissoudali zich bij Beerschot bewezen heeft als uitblinker en dat nu ook al is bij Gent, is hij in beeld bij Marokko. "Ik ben een paar keer gebeld door meerdere mensen binnen de Marokkaanse bond. Ze vinden dat ik goed bezig ben en houden me in de gaten", vertelt Tissoudali aan VoetbalPrimeur. "Ik moet zo doorgaan om in maart kans te maken op een plek in de selectie. Ik hoop dat ik mezelf kan laten zien en werk iedere dag hard om m'n doelen te behalen."

Voorkeur voor Marokko
De voorkeur van Tissoudali gaat uit naar Marokko en niet naar Nederland, mocht dat aan de orde zijn. Zijn zaakwaarnemer Menno Groenveld vindt dat hij ook in beeld zou moeten zijn bij Oranje. "Wat ik daarvan vind? Of ik in Oranje hoor, daar mogen anderen over oordelen", reageert Tissoudali daar koeltjes op. "Wat ik kan zeggen is dat ik ervan droom om voor Marokko te spelen. Daar zou ik dan ook voor kiezen."

Tissoudali (27) maakte in het slot van de transferperiode de toptransfer van Beerschot naar Gent, al waren meer clubs in hem geïnteresseerd. Het was lastig kiezen. "Het waren hele lastige weken. Er waren meerdere clubs uit Saudi-Arabië geïnteresseerd waar ik in principe ook een akkoord mee had, maar Gent kwam op het juiste moment. Ik wil me eerst bewijzen in Europa."

"Het was een lastige keuze. Beerschot kwam op het laatste moment nog met een beter aanbod. Parma wilde me ook hebben, net als DC United, waar Hernán Losada trainer is (oude trainer van Tissoudali bij Beerschot, red.). De laatste dagen waren moeilijk, maar mijn voorkeur was duidelijk. Toen Gent een voorstel had gedaan, zat ik met m'n hoofd eigenlijk al daar."

Geen 'American Dream', maar de top in België
Het aanbod van DC United heeft Tissoudali echter wel aan het denken gezet. En dat had niet alleen te maken met het sportieve verhaal. "Jazeker, ik heb het serieus overwogen. Ik heb met m'n oude trainer Hernán Losada altijd goed contact gehad. Ik dacht: waarom niet? Als alles klopt, overweeg ik het zeker. De moeder van m'n vrouw woont in Washington, dus dat speelde mee. Maar wat ik al zei: m'n voorkeur lag bij een topclub in België. Ik stond altijd open voor een avontuur in het buitenland. Maar uiteindelijk is deze stap het beste voor m'n carrière."

Tissoudali lijkt herboren in België, al wist hij zelf heel goed waar hij toe in staat is. Hij speelde in Nederland voor Telstar, SC Cambuur, VVV-Venlo en De Graafschap. Nu staat Tissoudali onder contract bij een topclub uit België. "In m'n eerste jaar op het hoogste niveau in België wilde ik bij tien goals betrokken zijn. Of dat nou zeven goals en drie assists waren of andersom, ik wilde er bij tien betrokken zijn. Maar het is helemaal anders gelopen."

Met name dit seizoen was Tissoudali niet te houden voor Beerschot. Hij maakte in negentien wedstrijden acht goals en leverde vijf assists af. Het resultaat: veel clubs die hem wilden hebben. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat als ik het vertrouwen krijg van een trainer en zo min mogelijk verdedigend hoef te denken, ik bij veel goals betrokken kan zijn en m'n kwaliteiten kan laten zien. Kwaliteiten die weinig spelers in België hebben. Dat is goed uitgepakt. Ik heb altijd wel vertrouwen gehad dat ik in de top van België kan spelen."

Vaak wordt gezegd dat aanvallers in België beter tot hun recht komen dan in Nederland. De vergelijking met Noa Lang is snel gemaakt, al ziet Tissoudali dat anders. "Ik vind eigenlijk van niet. Ik heb ook gezien dat Nederlanders het in België minder goed doen dan Noa Lang. We zijn een beetje dezelfde types. We hebben allebei veel vertrouwen nodig. Je ziet het ook aan de statistieken. Lang is een talentvolle speler. Bij Ajax kreeg hij niet het vertrouwen dat hij nu bij Club Brugge krijgt. Daarom is hij ook zo goed."

De doelen die Tissoudali voor zichzelf gesteld heeft, zijn ook duidelijk. "Ik wil Europees spelen. Of dat Champions League of Europa League is, maakt me niet uit. Als het maar Europees is. En ik hoop ook m'n debuut te maken in het nationale elftal van Marokko. Dat zijn twee belangrijke dromen voor mij. Een droomcompetitie heb ik niet echt, maar het is wel een droom om ooit tegen Real Madrid te spelen."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie